3

Parasta bilepelaamista ikinä!

mario_party_9_box_art

Nintendo on vihdoinkin julkaissut uuden marioParty-pelin ja kuten saattaa ajatella ollaan jälleen bilepelaamisen ytimessä. Bilepelaamisessa tärkeää on pelien nopeus, lyhyys ja ennekaikke hauskuus. Party9 täyttää nämä kriteerit. Ennenkaikkea pelaaminen yhdessä perheen kanssa oli todella hauska kokemus eikä pelien lopputulos ole selvä sillä selvästi myös onnella on vaikutusta, joten perheen pienemmätkin saavat onnistumisen elämyksiä pelistä

 

Peli on lautapelimuotoon tehty sarja minipelejä. Jokainen pelaaja ohjaa omaa hahmoaan ja hahmot kulkevat yhteisellä kulkuvälineellä. Jokainen pelaaja toimii vuorollaan kapteenina eli pelaajana joka heittää noppaa ja jonka liikkuminen vaikuttaa omaan mutta myös muiden pelaamiseen. Tavoitteena on kerätä erilaisilla laudoilla tähtiä ja kun lauta on päästy loppuun eniten tähtiä kerännyt voittaa pelin. Lopussa vielä jaetaan erikoistähtiä pelisaavutusten mukaan joten lopputulos ei aina ole selvä, ennekuin peli on päättynyt. Pelissä voi saada erilaisia noppia joilla voi omaa liikkumistaa säädellä; vauhdittaa tai vaikka jarruttaa sillä laudalla olevat hyvät tai huonot sattumukset tulevat aina kapteeneille. pelin suyola on kuitenkin useat minipelit joihin osallistuvat kaikki pelaajat kun sellaisen eteen peliväline pysähtyy

Mario-Party-9-2

Minipelit ovat nerokkaita, usein yksinkertaisiakin pelejä, joissa pelataan kavereita vastaan. useat minipelit ovatkin aika tylsiä yksipeleinä mutta niiden nopeus ja monipuolisuus tekee niistä aivan loistavia pikkumatseja. minipelissä kerrotaan säännöt ja peliä voi harjoitella yhdessä ennenkuin otetaan varsinainen kilpailu. Tämän jälkeen voittaja saa eniten tähtiä ja palataan jälleen pelilaudalle ja matka jatkuu.

pelisessiot ovat sopivan lyhyitä, puolesta tunnista tuntiin jotta aikuisetkin jaksavat olla mukana.

 

Pelasin itse lapseni kanssa useita pelejä ja täytyy sanoa että jokainen sessio oli erilainen mutta ennen kaikkea perhettä yhdistävia ja hauskoja tapahtua. Ehdottomasti suositeltavampaa kuin katsella jotain ohjelmaa televisiosta. Pelissä pääsee samoihin tunnelmiin kuin lautapelin ääressä, wii vain hoitaa pankkiirin ja liikuttajan tehtävät.

 

Ehdottomasti parasta pelaamista pitkään aikaan. Suosittelen perheille.

mario-party-9-5

 

 Arvioijan nimi: Jussi Kosonen Arvioijan ikä: 49

Pelin nimi:Super Marioparty 9

 Julkaisija: Nintendo
Julkaisuvuosi: 2012 Formaatti (arvosteltu): WII
 Laji, genre: Party-peli
 Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli ja moninpeli 1-4 henk.
Ikäraja ja sisältömerkinnät: K-3 sopii lapsille

 

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

Peli sopii hyvin lapsille, pelaaminen perustuu suurelta osalta tuuriin mutta antaa  hieman mahdollisuutta myös taktikointiin. Erinomainen peli yhdessä vanhempien ja lasten pelattavaksi. Kaikki hahmot ovat Nintendosta tuttuja sarjakuvahahmoja ja minipelit ovat lyhyitä mutta hauskoja joissa pärjää myös pelkällä onnella (osassa) Pelejä voi myös harjoitella ennekuin ottaa varsinaisen matsin.