YHTEYSTIEDOT

Päätoimittaja
Juha Kinanen

Asemapäällikönk. 3 B LH1
00520 Helsinki

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pelikolumni

   peliraati-facebookikarajat-fi

 

 

Seikkailupeleissä naissankarit ovat hiljalleen yleistyneet 90-luvulta lähtien. Tällä kertaa peleissä seikkailee joukko vahvoja naisia (ja sitten tuo yksi..). Joukkoon on livahtanut myös yksi visuaalinovelli Cinders, joka kertoo Tuhkimosadun aikuisella otteella. Memento Mori 2 on paranormaali tutkintapeli ja Broken Sword 2 jatkaa Georgen ja Nicolan tarinaa remasteroidussa versiossaan. The Dark Eye: Chains of Satinav on niin ikään, hiirivetoinen fantasiasatu, joka on välillä ollut ilmaisessa jaossa. To The Moon on japanilaisella roolipelimoottorilla toteutettu herkkä tarina kuolevan miehen viimeisestä toiveesta. Selkeästi voidaan todeta että nämä pelit nousevat ehdottomasti suosikkeihini lukeutuviksi.

thumb BrokenSword2-1

thumb cinders-6

thumb satinav-7

thumb MEMENTO2-10

thumb tothemoon15

 

Lue lisää: Seikkailupelejä ja vahvoja naisia

 peliraati-facebookikarajat-fi

 

 

Olemme kansakuntana sairaanloisen kiinnostuneita siitä mitä meistä ajatellaan, joten on aika luoda katsaus suomalaisiin viitteisiin tietokonepeleissä. Järjestin 10 erilaista viitettä makujärjestykseen, kriteerinä siis kaupallinen julkaisu tai poikkeuksellinen huomio. Kiitokset myös 'Geeks United'-ryhmälle, sillä itse olisin autuaasti unohtanut puolet näistä.

 

10. Hämärät viittaukset

suomi1-clocktower kuva: clocktower.wikia.com

Lue lisää: Top 10 suomi-viitettä peleissä

peliraati-facebookikarajat-fi

 


Kesällä on myös aikaa pelata, tämä on välillä vanhemmille harmillista kun nuoriso viettää mielellään pelikoneen kanssa aikoja. Toisaalta, kerrankin on aikaa siihenkin, ja erilaisia pelisopimuksia kannattaa tehdä (milloin, kuinka kauan) tai sopia esim. kotitöiden tekemisestä pelaamisen vastapainoksi. Toisaalta lasten ollessa kotona, ja ehkä vanhempienkin ollessa vapaalla on aikaa myös pelata lasten kanssa, mitä ideaa kannattaa harkita. Seuraavassa kokoelmassa on muutama muikea lapsille sopiva peli, Tintistä suosittuun flashpeliin.

 

thumb The Adventures of Tintin-1thumb Wizorb-2thumb papaspizzeria-2

 

peliraati-facebookikarajat-fi

 

 

 

 

 

Räiskintäpelit ovat tapa rentoutua ja päästää kavereista ilmat pihalle, hyvässä hengessä. Vaikka esimerkiksi DOTA2 taistelupelin pelaajat käyttänevät kaikki valveilla olevat tuntinsa pelin pelaamiseen, ovat räiskintäpelit myös yksi ajanviete. Ja on myönnettävä, että näitä on myös välillä ilmaiseksi jaossa. Näistä Steam-ilmaisepelistä ilmaisena oli yhden päivän ajan Sniper Elite V2-jaossa ja Orion: Dino Horde kokeilussa viikonlopun, Origin-palvelussa taas on joskus myös pelejä jaossa, esimerkkinä Battlefield 3 . Ilmainen on myös Half Life 2-pohjalle tehty kauhutoiminta Estranged, osa 1. Mikrorahoitettu SKILL- Special Force 2 pyrkii räiskintäpelien kilpaurheilutasolle Counter-Strike tasoisella toteutuksella.

thumb estranged-3

thumb DinoHordeGame-2

thumb sf2-skill-7

thumb SniperEliteV2-1

thumb bf3-8

Lue lisää: Nuorison kesäräiskinnät

 peliraati-facebookikarajat-fi

 

 

Peliraadin kesällä vaihdamme harvempaan julkaisurytimiin ja syksyllä palaamme astioille. Jotain kivaa on silti luvassa kesälläkin:

sleeping dogssystem shock2