steam peliraatipeliraati-facebook 

 

 

maxflight fscv

Testasimme Funparkissa FSVC- simulaattoria ja pohdin että tämä kuuluu lasten peleihin hyvin selkeästi. Siis, kyseessä metallinen laatikko jossa turvaistuimet kahdelle ja joka pystyy 360 asteen käännöksiin kahdella akselilla. Amerikkalainen MaxFlight tuottaa messuille ja erilaisiin turistirysiin laitteita.

FSVC ei ole aivan uusi vaan 3d mahdollisuudella päivitetty 2002-laite, tosin testatussa laitteessa ei kaikissa ohjelmissa ollut mahdollisuutta 3d-lasien käyttöön. Suurin osa ohjelmista on huvipuistoajeluita eli niissä ollaan vain matkustajana, mutta todellinen interaktiivinen puoli löytyi Microsoft Flight Simulator siviililentelystä ja Microsoft Combat Flight Simulator 2: WWII Pacific Theater-peleistä. Molemmat ovat siitä huomattavia että teoriassa niitä voisi laajentaa ilmaiseen levitykseen tehdyillä lisäosilla, tosin tekijänoikeudet voivat jossain määrin tulla vastaan. Huonona puolina simulaattorista löytyy vain kaasukahva sekä joystick molemmille pelaajille. Peruskäyttäjän kannalta on hyvä asia että molempien pelaajien välistä löytyy nappi jolla ohjauksen voi vaihtaa pelaajalta toiselle, mutta tämä taas tarkoittaa sitä että toinen on aina vain matkustajana. Laitteen näyttö oli 3d näyttö, mutta tarkkuudeltaan se ei aivan ollut HD-tasoa.

 

maxflight fscv-1

Minkälaiset kokemukset jäi laitteesta? No, lapset näyttivät käyvän virtuaalisissa vuoristoradoissa innokkaasti ja pohdin että virtuaalinen versio on varmasti huomattavasti turvallisempi kuin oikea. Laitteen valvoja ja jonottajat näkevät sisälle asennetusta kamerasta käyttäjien tilan joten lapsia on helpompi valvoa kuin missään oikeassa vuoristoradassa. Virtuaaliohjelmissa on myös luokitukset, eli helposti sekaisin menevät voivat valita helpot kohteet. G-voimat eivät kuitenkaan kasva suuriksi kuten oikeassa vuoristoradassa tai lentokoneessa käy helposti. Pää alaspäin roikkumista pitäisi sietää osassa ohjelmista ainakin jossain määrin. Tutuma riittää kuitenkin siihen että pelaaja välttää negativiisten G-voimien tuottamista. Tämä sai ainakin minut pohtimaan toisen maailmasodan veteraanien kokemia G-voimia, samaan fyysiseen suoritukseen ei kuitenkaan tällä laitteella onneksi edes pyritä. Mutta, nyt täytyy niistää - pyöritys sai ainakin tavaran liikkeille päässä.

 

Video: http://www.youtube.com/watch?v=ihImb2xcHWs

Valmistajan sivut: http://www.maxflight.com/

 

Ikärajat

pegi info

Peleihin on merkitty ikärajat. Niiden noudattaminen auttaa estämään pelaamisen mahdollisia haittoja.

Lue lisää...

Mikä laite kotiin?

controllers

Monenlaisia pelikoneita on tarjolla. Mikä niistä olisi meille sopiva?

Lue lisää...

Peliarvostelu