Legoleikkiä Indianan kanssa


Lego Indiana Jones: The Original Adventures


time_date : 2009-05-02

Arvioijan nimi : Sari Autio

Arvioijan ikä : 38

Sähköposti : Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muut arvioijat : Jesper Autio (11 vuotta)

Pelin nimi : Lego Indiana Jones: The Original Adventures

Julkaisija : LucasArts / Traveller's Tales

Julkaisuvuosi : 2008

Formaatti (arvosteltu) : PS2

Muut formaatit : PS3, Wii, PS2, pc, DS, PSP, Xbox 360

Laji, genre : 3D-räiskintä- ja toimintapelit

Muu luokitus : 

Pelaajamäärä ja pelimuodot : 1-2 pelaajaa

rahojen ja esineiden kerääminen kävellen ja hyppien; aarteiden kerääminen "museoon#

Ikäraja ja sisältömerkinnät : 7+

väkivaltaa

Linkit :  http://www.legoindianajones.com/

Pelin esittely : Suosittujen Lego Star Wars hahmojen jälkeen pääsee nyt seikkailemaan Indiana Jones hahmon muodossa. Odotettavissa jännittäviä seikkailuja ja uusi toimintoja Lego hahmojen muodossa.

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä? : Pelin tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon rahaa (jolla voi ostaa apua pelin aikana) ja ratkaista matkan varrella vastaantulevia haasteita ja tehtäviä. Peliä oli yhdessä mukava pelata. Testiryhmän nuorempi osapuoli oli jo aikaisemmin pelannut Lego Star Wars-peliä, joten hänellä oli jonkinlainen käsitys pelin luonteesta. Vanhemmalle osallistujalle Indiana Jones-elokuvat olivat tuttuja, joten juonet peliosioissa olivat tutumpia. Peliä voi toki pelata ilman elokuvien tuntemista, mutta itselle se toi kiinnostavan pohjan pelata. Pelin "legomaisuus" on varmasti pienillekin pelaajille hauskaa, mutta jatkuva vihollisten tuhoaminen on hetkittäin ikävää ja yksitoikkoista. Myös ratkaistavat tehtävät olivat hetkittäin hieman hankalia ja monimutkaisia, joten pienimmät pelaajat saattavat turhautua. Pelis

sä oli mukavaa tarvittava yhteistyön tekeminen eteenpäin pääsemiseksi ja oivallusten tekeminen pelin aikana. Pelissä tuli välillä ohjeita englanniksi, jotka auttoivat eteenpäin. Siksi peliä pelatessa olisi mukava jos osaa englantia tai saa apua englannin kielen taitoiselta. Pelin tunnelma oli tietyllä tapaa jopa keveä, muutamia yllättäviä vihollisten ilmestymisiä lukuunottamatta. Pelin arvomaailma lähellä elokuvan ajattelua, mutta ei yhtä dramaattisia kohtauksia.

Pelin eettisyys : Pystyy tuhoamaan myös oman pelikaverin (-)

Tehtävät suoritetaan oman ja museon maineen vahvistamiseksi (-/+)

Joitakin tehtäviä ei voinut suorittaa yksin (+++)

Tunteiden herättäminen : Alun myrkkynuolet ja lepakot hieman säikäyttivät jopa hieman kokeneen pelaajan (yllättäen), muuten peli oli sopivan jännittävä. Hetkittäin meinasi hermot mennä kun ei päässyt eteenpäin.

Pelin roolimallit : Sankareina myös naisia eli Indianan työparina. Naisilla jopa taitoja , joita ilman Indiana ei selviä eteenpäin.

indy1

Väkivaltaisuus : Pelissä saa rahaa eli pisteitä tuhoamalla muita legohahmoja tai esineitä. Jopa oman työparin tuhoamisesta saa rahaa (siis kun pelaa kahdestaan). Tuhoamiltaan vihollisilta saa myös aseita haltuunsa. Pelistä ehkä 1/3 on vihollisten tuhoamista. Legohahmot hajoavat pieniksi legopalasiksi. Suurin osa hahmoista asettuu taisteluasemiin, osa on vain rekvisiittaa. Väkivalta on pelissä keskeistä ja sallittua. Väkivallassa on selkeästi humoristinen sävy, koska kyseessä on legohahmot ja ne hajoavat legopalasiksi.

Seksistisyys : Ei ole viittauksia seksiin.

Kielenkäyttö : Pelissä ei puhuta.

Päihteiden käyttö : Ei ole mukana pelissä.

Syrjiminen, rasismi : Indiana Jones viholliset ovat useimmiten ulkomaalaisia (ei siis valkoihoisia amerikkalaisia), joiden tuhoamisesta saa palkinnoksi rahaa. Varsinaisesti ei ehkä kuitenkaan todellista rasismia. 

Uhkapeliin huokuttelu : Pelistä ei löydy uhkapeliin houkuttelua.


 

Ikärajat

pegi info

Peleihin on merkitty ikärajat. Niiden noudattaminen auttaa estämään pelaamisen mahdollisia haittoja.

Lue lisää...

Mikä laite kotiin?

controllers

Monenlaisia pelikoneita on tarjolla. Mikä niistä olisi meille sopiva?

Lue lisää...

Peliarvostelu