peliraati-facebook

steam peliraati

+4

 

Bensaa suonissa

real racing 3

Rallia on mukava pelata, mitekäs muutenkaan kuin ohjainta käätelemällä. Ipadin liikkeentunnistus muuttaa koko laitteen ratiksi ja Real Racing 3 on yksi mikromaksuihin perustuvista rallipeleistä. Pelissä ajetaan kilpaa parillakymmenellä eri radalla ympäri maailmaa. Voitot menevät tietysti autojen tuunaukseen ja huoltoon. Pelin päivityksessä tuli mukana myös nelinpeli kavereita vastaan, mutta varsinainen innovatiivisuus on ”Time Shifted Multiplayer” eli ajaminen kavereiden haamuja ja näiden kierrosaikaa vastaan.

 

Pelin tiedot


Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33

Sähköposti: rami.sihvo(at)pp.inet.fi

Pelin nimi: Real Racing 3 Julkaisija: Firemonkeys Studios/ Electronic Arts
Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): iPad
Muut formaatit: Android, Blackberry,Nvidia shield Laji, genre: rallipeli
Muu luokitus: nettipeli Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli tietokonetta ja kavereiden aikoja vastaan (Time Shift), moninpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: - (Apple 4+)

Linkit muihin arvosteluihin:

http://www.isuomi.net/viewtopic.php?f=13&t=36

Linkit youtube-videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=e_MCEtPrh2c Traileri

http://www.youtube.com/watch?v=nEmc53kZPMY Silverstone


Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä? (+)

 Kuvaus: Kaikille sopivaa sisältöä.

real racing_3-1real racing_3-2real racing_3-3

Peliä on kehuttu hyvin tehdyksi mikrorahoitteiseksi. Auton moottorien tuunaus kestää pari minuuttia (ellei käytä oikealla rahalla ostettavaa valuuttaa eli kultaa) ja maksaa pelirahaa (ellei käytä taas kerran kultaa). Peliä voi kuitenkin pelata vapaasti eikä pelaajaa pakoteta ostamaan valuuttaa. Varomaton kuski voi joutua kuitenkin maksamaan autonsa korjausmaksuja, joten fiksu ajaminen on kannattavaa. (+)

Lastensuojelullisesti ei siis ole mitään sanottavaa (+).

Myöskin superauton rattiin ei nopeasti pääse, ellei käytä paljon oikeaa rahaa joten mikrorahoitteisuutta on myös paljon kritisoitu nettikeskustelussa. Teoriassa ”Time Shift” mahdollistaa myös kaveria vastaan pelaamisen vuorotellen samalla laitteella eikä haastetun tarvitse olla edes samaan aikaan paikalla, eli siitä vaan toistenne ennätyksiä rikkomaan.