3

Angry birds Star wars wii

 

6

Pelin tiedot


Arvioijan nimi:
 Jussi Kosonen Arvioijan ikä: 50

 

Pelin nimi: Angry birds Star wars Julkaisija: 
Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): Nintendo Wii
Muut formaatit: Kaikki konsolit ja mobiilialustat

Muut formaatit: - Laji, genre: Ongelmanratkaisu Laji, genre: räiskintä
Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli, moninpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: Pegi 3

 

Angry birds on varmaankin kaikille tuttu peli. Tarina siitä miksi linnut ovat vihaisia, kun possut ovet vieneet niiden munat on aika ohut mutta riittänee pelin taustaksi.

Peli on perinteinen ammu ritsalla eritavalla hajoavia lintuja ja riko kaikki possut kentästä, niin pääset eteenpäin seuraavaan kenttään. Tällä kertaan mukaan on tulleet tutut hahmot Star wars sagasta, Erikoisuutena on mm. valomiekkaa heiluttava lintu ja yoda-lintu. Samoin grafiikka on tuttua kaikille star wars- maailmoja kolunneille mutta muuten peli on sitä samaa huttua mitä oli puhelimillekin. Ammu ritsalla ja hyvällä tuurilla (ja hieman taitoakin) saat pisteet kotiin ja pääset seuraavalle tasolle.

2

Alkuperäinen peli-idea iski juuri mobiiliin maailmaan, tilanteisiin josa oli hetki aikaa ja silloin saattoi suorittaa kentän tai pari odotellessa jotain. Nyt konsolimaailmassa peli on viety sohvalle ja enää sen vetovoima ei riitä istumaan pitkiä aikoja pelaten samoja kenttiä uudestaan ja uudestaan. Wiin kapulaohjaus toimii kyllä hyvin ja on hieno, kun voit tarttua lintuun kiinni ja venyttää mutta pitemmän päälle sekin alkaa puuduttamaan.

3

Peli on ns puzzlepeli, jonka kevyitä ongelmanratkaisutaitoja voi suositella pienimmillekin mutta kovinkaan paljon siitä ei ole muuta kuin viihdykettä ja hajottamisen iloa. Ihmettelen että muutaman euron pelistä voidaan pyytää konsolille vietynä täyden pelin hinta, koska wii (tai muukaan konsolialusta) ei tarjoa pelille mitään uutta.

4

Moninpeli

Parasta pelissä on ehdottomasti moninpeli. Co-op-muoto, jossa samaa kenttää palataan vuorotellen yhteispelimuotona, on vielä tylsä, mutta kun pelataan mies miestä vastaan, peli muuttuu oikeasti hauskaksi. Pelissä voi parhaimmillaan pelata jopa 4 pelaajaa ja jokainen pelaaja ampuu vuorollaan ensimmäisen linnun, sitten toisen, niin kauan kunnes jokainen on tuhonnut kentän ja sanut loppupisteet. Sitten peli vielä antaa erikoispisteita esim. pisimmästä lennosta tai eniten saaduista pisteistä yhdellä linnulla. Tietenkin eniten pisteitä saanut pelaaja voittaa. Samalla kun seuraa muiden suoristusta voi ottaa itse oppia siitä miten ampuu oman seuraavan lintunsa.

 

5

Mitä aikuisen on hyvä tietää pelistä:

Sopiva lapsille. Tarjoaa kevyttä ongelmanratkaisua ja hauskaa ajanvietettä. Pelissä koordinaatiokyky paranee kun täytyy osoittaa ruutuun kun ampuu ritsalla. Samoin tarjoaa ongelmanratkaisutaitoja. Pelissä ei ole lapsille "vahingollisia" elementtejä, jollei lasketa koukuttamista ja innostumista krääsän ja oheistavaroiden hankkimiseen. Tämän jälkeen voi olla hankala kieltää lapselta Angry Birds-limun tai karkkipussin hankintaa.

Hauskinta lapsen kanssa on pelata yhdessä, jolloin samalla kun lapsi seuraa aikuisen suoristusta se voi oppia pärjäämään (tai sitten toisinpäin) Pelaaminen yhdessä on aina hauskaa!

 

1