steam peliraati

peliraati-facebook

 4+

 

 

 "Viisi pientä ankkaa meni leikkimään..."

 

king duckling

Tablet-tyyppisille kämmenkoneille on paljon lastenpelejä – joukkoon yrittää suomalainen mikrorahoitettu King Duckling. Ankkakuninkaan kaverit ovat löytäneet portaaleja toisiin paikkoihin ja karanneet ympäri maita ja mantuja. Ankkakuninkaan on siis lähdettävä matkalle ja kerättävä ankat takaisin kotiin. Kiitos myös tekijöille pelivinkistä, suomisoftaa otetaan mielellään arvioon!

Pelin tiedot

Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33
Sähköposti: rami.sihvo(at)pp.inet.fi Muut arvostelijat: kaksi poikaa 13v
Pelin nimi: King Duckling Julkaisija: mobilive
Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): iPad
Muut formaatit: Laji, genre: tasohyppely
Muu luokitus: mikrorahoitettu Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: - (Apple 4+)
Linkit muihin arvosteluihin:
http://www.tietokone.fi/artikkeli/blogit/suomi_softa/king_duckling_tasohyppelya_unimaailmassa

Linkit youtube-videoihin :
http://www.youtube.com/watch?v=CVwz1rL-BhI traileri


Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

Kuvaus: Hyvin lieviä jännittäviä elementtejä ja slapstick-sarjakuvaväkivaltaa.

king duckling-1king duckling-2

King Duckling on hyvin söpö tapaus – se sijoittuu jonkun pikkupojan mielikuvitusmaailmaan. Jokaisella tasolla on ovi johon ankat on kerättävä – kentällä hyörivät örkit, tuhatjalkaiset ja muut vastaavat tekevät tämän vaikeaksi – Ankkakuningas kun ei saa osua näihin. Peli on myös mahdollista pelata läpi ilman rahankäyttöä - julkaisija huomautti asiasta joten korjaus on tässä. Tietysti vaikeusaste voi tehdä rahankäytön houkuttelevaksi. Mobilive on aikaisemmin julkaissut mm. Rölli ja kultainen avain-pelin.

Päivitys 26.3.2014

Päästin nuorison kokeilemaan ja pojat pitivät pelin haastavuudesta ja hyvästä tuntumasta. Idea oli erilainen ja ainoa asia mikä jurppi oli se että erikoiskyvyt eivät uusituneet kuollessa - kaikki viholliset tekivät näin. Myös ankkakuningasta jahtaavaa koiraa pidettiin "Tosi OP:nä". Pieniä bugejä löytyi - tiput olivat joskus seinässä kiinni.

king duckling-3king duckling-4

Kelle peli sopii? No nopeasti liikkuvat otukset tarjoavat haastetta, mikä ei sinänsä ole mikään huono asia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että lapsen motoriikka pitäisi olla sillä tasolla että nopea koordinaatio onnistuu. Suositusikä vaihtelisi siis jossain esikoulun ja ensimmäisten luokkien välillä, lastensuojelullisesti peli on sen verran söpö että pelottavia elementtejä siitä en keksi kyllä.

 

Pelin eettisyys ja arvot: (+)

+ Erinomainen, rauhanomainen idea. Pelissä on vain kolme nappia, jotka ainakin omalle rähmäkäpälälle olivat pieniä, no suunnittelussa ei sinänsä mitään vikaa ole ja mukavaaa on että välillä pädistä näkee selvästi mihin kohtaan pitää sormi asetella.
+ Aseistusta voi käyttää mutta hyppelemällä ohi pärjää usein. Haastetta tuokin mukavasti se piirre että ankat eivät pysy paikallaan, eivätkä suostu seuraamaan vartijoiden ohi.


Tunteiden herättäminen (+/-)

+ Söpö kuin mikä
- Olin pettynyt kun en päässyt pelaamaan ankalla. Kyllä, outoa mutta totta.


Ladattava lisäsisältö (+)

+ (korjaus) Kaikki maailmat ovat ilmaisia - ensiksi luulin että pelissä piti ostaa tasot erikseen mutta firma korjasi että maailma pitää vain jaksaa pelata loppuun asti. Ladattavissa Applen App storesta https://itunes.apple.com/fi/app/king-duckling/id687222897?l=fi&mt=8

+ Mikrohankinnat pelissä koskevat erikoisvoimia ja muita, eli niitä ei tarvitse läpipääsyyn.

 

 

 

 

 

English summary:

 

rami pieni kuvaCute as pie the King Duckling is a trip to kids imigination world. Of course one would live in his dreams as duck king. Now the ducks have escaped to other planes and king has to go and gather them back. Actual challenge of the game is attributed to level design and dynamic. Ducks do change their places and nasty trolls and centipedes roam around so one needs to plan their advance. While static would not be sexy it might be a bi more suitable for young kid - the one the overall game idea and graphics are aimed for. One could pass hard level with in app purchase but as far as kids are concerned the in app purchases are limited by parents for obivous reasons. So about apparent suitability I’m a bit torn up between first grades and pre-school. There's no content that would trigger age ratings so one could as well experiement to find just the right target audience for the game.