3peliraati-facebookikarajat-fi

 Pallona luokses pompin ain...

wizorb

 

Wizorbissa voimakas velho lähtee pelastamaan maailmaa muuttamalla itsensä laudaksi, jolla voi pompotella palloja vihollisia päin. Viholliset voitetaan saamalla niihin tarpeeksi monta osumaa ja kentät läpäistään kun kaikki tuhottavat “tiilet” on tuhottu ja viholliset kukistettu. Jokaisen kentän jälkeen annetaan myöskin pisteitä suorituksesta. Suoritusta voi parantaa tai helpottaa ostamalla lisävarusteita kuten lisäpalloja, isompia lautoja, lisäelämiä ynnä muuta mukavaa.  

 

Pelin tiedot

 

Arvioijan nimi: Aki-Matti ItkonenArvioijan ikä: 32

Sähköposti: akimatti.itkonen( at )gmail.com Muut arvostelijat  (ikä): Johannes (8), Jeremias (5), Anni (2)

Pelin nimi: Wizorb Julkaisija:Tribute Games

Julkaisuvuosi: 2011 Formaatti (arvosteltu): PC (Steam)

Muut formaatit: Xbox, PS3, Ouya, Linux, Mac, iOS Laji, genre: Breakout-klooni

Muu luokitus: Tiilinmurskaus Pelaajamäärä ja pelimuodot: Yksinpeli

Ikäraja ja sisältömerkinnät:  PEGI 3 (ESRB E, Apple 9+)

Linkit muihin arvosteluihin:

http://toucharcade.com/2012/08/09/wizorb-review/ (iOS)

 

Linkit youtube-videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=JUh09N-EzoM

 

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

 Wizorb-3

Wizorb on peli sanan vanhemmassa ja yksinkertaisemmassa merkityksessä: tarkoituksena on pitää hauskaa ja kerätä pisteitä (+). Väkivaltaisuus pelissä rajoittuu sarjakuvamaiseen esittämiseen, jossa kentällä tallustelevat viholliset “pökertyvät” pallon osuessa niihin (+). Velholla/laudalla voi myös ampua tulipalloja, jotka tuhoavat sekä tiiliä että vihollisia, mutta siitäkin aiheutuu pelkkä “pökertyminen” tallusteleville vihollisille. Pelaaminen on hyvin rentoa, rauhallinen musiikki taustalla luo verkkaisen tunnelman niin että aikaa vierähtää huomaamatta paljonkin(+).

 Wizorb-1Wizorb-2Wizorb-5

Peliä voi ohjata joko hiirellä tai peliohjaimella. Itse huomasin peliohjaimella ohjaamisen hankalaksi liikkeen epätarkkuuden takia (-). Hiirellä ohjaaminen taas tuntui luontevalta, koska hiiren liike vastaa suoraan laudan liikettä (+). Kenttien vaikeustaso vaihtelee jonkin verran ja vaikka sisältö onkin kolmevuotiaalle sopivaa (+) se on varmasti haasteellisuutensa suhteen sopivampi hieman vanhemmalle lapselle (-). Peliin liittyvä taustatarina aukeaa paremmin englantia osaavalle teinille tai sitä vanhemmalle ja peli tarjoaa haastetta myös heille (+). Täydellinen kentän läpäisy ei ole niin helppoa kuin yksinkertaisesta pelimekaniikasta luulisi (+).

 Wizorb-4Wizorb-6Wizorb-7