Svetisiläisen Urban Gamesin Transport Fever on kuin pienoisrautatie omalla ruudulla. Peli alkaa vuodesta 1850 ja tavoitteena on rakentaa menestyvä kuljetusliike maalle, merelle ja ilmaan. Pelaaja rakentaa asemia ja rautatieyhteyksiä ihmisille ja rahdille, lentokenttiä henkilöliikenteeseen, satamia henkilö- ja tavaraliikenteelle sekä ansaita tuloja kuljettamalla ihmisiä ja tavaroita tehtaisiin ja kaupunkeihin.

Pelissä voi rakentaa monimutkaisia tie-, rautatie-, vesi- ja ilmakuljetusverkostoja. Menestyäkseen pelaajan on saatava ihmiset ja tavarat liikkumaan, tehtaisin täytyy saada raaka-aineta ja tehtaiden tuotokset täytyy kuljettaa kaupunkeihin.  Transport Feveria voi pelata loputtomiin parannellen oman maailmansa kuljetusyhteyksiä ja katsella kaupunkien kasvua. Samalla saa tietoa yli 150 vuotisesta kuljetuksen historiasta. 

Pelissä voi valita mantereeksi Euroopan ja USA:n, joissa voidaan pelata vapaasti (sandbox) tai sitten läpi erilaisia kampanjoita. 

Peli vaatii alussa kärsivällisyyttä. On suunniteltava huolellisesti, miten kasvattaa tuloja. Tulot kasvavat kuljetusverkoston kasvaessa ja se antaa mahdollisuuden uusiin reitteihin. Maastonmuodot aiheuttavat myös päänvaivaa. Tunnelit ja sillat ovat kalliita, joten kannattaa vetää reitit maastonmuotoja noudattaen. Siltojen tulee olla tarpeeksi korkeita, että junat ja laivat voivat kulkea niiden ali. Verkostojen rakentelussa saa helposti kulumaan tunnin jos toisenkin. Kun verkosto on tarpeeksi suuri niin  sen tulot mahdollistavat verkoston parantelun. Rataverkoston on myös oltava yhteneväinen kaluston kanssa ja kalustoa on uusittava säännöllisesti koska vanhojen vetureiden ylläpito on kallista. Junaliikenteen sujuvuus on oma haasteensa. Semafooreilla ja valoilla ohjataan junia pysähtymään ennen varatulle raideyhteydelle menemistä. Vaihteita ja sivuraiteita voi rakennella avittamaan sujuvuutta. Tavaroiden ja ihmisten virta verkossa on syytä saada sujuvaksi. Jos tehtaalta ei kuljeteta tuotoksi eteenpäin tyrehtyy tehtaan tuotanto.

Pelin grafiikka on vaikuttava. Voit tarkastella verkostoasi joko lintuperspektiivistä tai sitten hiiren rullalla zoomata pieniin yksityiskohtiin. Voit vilkaista vaikka junavaunun ikkunasta sisään. Voit myös hypätä veturinkuljettajan housuihin ja katsella maisemien vaihtumista veturin tuulilasin läpi.

Pelissä vuosien vaihtuessa myös kalusto nykyaikaistuu höyryvetureista TVG-juniin, DC 3sta Airbussiin.

Pelialustat

Windows: Windows 7, 8 tai 10 (64-bit)
Mac: OS X 10.9.5. tai uudempi (64-bit)
Linux: Ubuntu 14.04 tai uudempi (64-bit)

Järjestelmävaatimukset

Suoritin: Intel Core 2 Duo 3.0 GHz
Muisti: 4 GB RAM
Grafiikka: NVIDIA GeForce GTX 260 or better, ATI Radeon HD 5670 or better, 1 GB VRAM

PEGI

Peli soveltuu kaikille. Ei sisällä väkivaltaa eikä muutakaan lapsille soveltumatonta ainesta. 

Kärsivällisyyttä vaativana pelinä toimii rakentelusta kiinnostuneille kouluiästä eteenpäin. Sopii myös aikuisille.