7steam_peliraatipeliraati-facebook

Kaupunginjohtajaksi - tunnissa

Sim city 2013

Sim City – kaupunginrakentelupeli josta tulee muistoja mieleen. Edellinen kokeilu oli, historiallista kyllä, yksi ensimmäisistä arvosteluista jota kirjoitin peliraatiin.  Toinen arvostelemani peli oli Sim City – Yhteiskunnat jossa yritettiin simuloida - melkoisen typerästi - sim-kansalaisten pään sisäistä maailmaa – jokainen Sim-kansalainenhan tarvitsee yökerhon jotta voi juopotella. Yhteiskunnat-peliin verrattuna Sim City 2013 palaa enemmän juurille ottaen kunniallisteknisemmän näkökulman ja sekottamalla soppaan vielä seutukunnan kehittämistä netin välityksellä. Sim City 2013 on suljettu betatesti, eli ei vielä valmis tuote – varsinainen peli ilmestyy marraskuun alussa ja siksi koeversiosta ei saa näyttää vielä kuvia ilman erillistä kirjoitettua lupaa. Peliä sai testata digitaalisen Origin-pelikaupan kautta yhden viikonlopun ajan, joten kyseessä on ehdottomasti pintaraapaisu.

Julkaisun jälkeisistä tunnelmista kertoo, mm.nörttityttöblogi

 

Pelin tiedot

Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 32
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Pelin nimi: Sim City Julkaisija: Maxis/EA
Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): PC (Origin)
Muut formaatit: Mac Laji, genre: kaupunginrakennus
Muu luokitus: simulaatio Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli netin välityksellä
Ikäraja ja sisältömerkinnät: PEGI 7

Linkit muihin arvosteluihin: -

http://www.simcity.com

Linkit youtube-videoihin: 

http://www.youtube.com/watch?v=SyIRsLoWTgA

http://www.youtube.com/watch?v=AvFChN_VQK0

 

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

Lyhyellä testillä sanoisin että peli on juuri sellaista  kaupungin rakentelua jota aikaisemmat pelitkin ovat olleet - kylä nousee päivässä ja kaupunki kuukaudessa. Asukkailla on tarpeita, jotka pitää ottaa huomioon ja varsin nykyaikaisesti kaupungista löytyy vihjeitä ja vinkkejä  siitä mitä pitäisi tehdä. Soppassa on vielä kokoversiossa sitten yhteistyö seutukunnan kanssa netin välityksellä. Ilmeisesti tämä tulee olemaan kokoversiossa pelin koukku – ambulansseja ja roska-autoja voi jakaa naapurikunnan kanssa ja yhdessä voidaan rakentaa jonkinlaista nähtävyyttä, joka tuo mieleen Civilization-sarjan 'ihmeet'. Toisen kaupunkeja voi käydä ihailemassa (tai vakoilemassa) Facebookin Farmville-pelin tyyliin.

Peli oli helppo pelata ja uskoisin että jos vähänkin käyttää päätä ei asukkaiden uskoisi olevan tyytymättömiä. Pelissä on hyviä keksintöjä kuten maaperän saastumisen mittaaminen ja se että kaupungissa on myös vierailijoita, eli Las Vegas-tyylinen kasinokaupunki onnistuu kyllä. Ainakaan betassa ei näkynyt juoppoja kadulla, mikä on ihan hyvä juttu.

Lastensuojelullisesti ei ole mitään huomautettavaa, tosin jopa ennakkotilattuna 'limited edition'-version hinta on suolainen 59,90€ mikä on melkoinen este ainakin itselleni, koska pitäisin Sim Cityä enemmän keskihintaisena ohjelmaleluna. Ennakkohankinta kannattaisi siinä mielessä että limited editionissa tulee kaksi lisäsisältöpakettia, jotka joutuisi muuten ostamaan erikseen. Deluxe paketissa tulee mukana mm. eri kaupunkipaketteja ja tämä on taas hiinaltaan 79,90€.

Yhteiskunnissa pelitestissä esitetty kysymys oli "mikä on tämän pelin käsitys täydellisestä kaupungistä?" Tämän beta-testin perusteella sanoisin että kyseessä on sellainen kaupunki jolla on 'kassassa rahaa, elinkeinoelämä ja peruspalvelut kunnossa sekä asukkaiden perustarpeet tyydytetty.' Tietysti peli on moraalisesti melko ambivalentti, eli ei ota kantaa vaikka verorahat olisi saatu saastuttavalla teollisuudella tai uhkapeleillä.