7

Sonic & All Stars Racing Transformed

Siilimme maalla merellä ja ilmassa

 

Sonic  All-Stars Racing Transformed box artwork

Sonic-sarja pyrkii Marion jalanjäljille muuallakin kuin tasohyppelyissä. Tässä pelissä etsitään samanlaista pelikokemusta kuin Mariokartissa. Erona on, että pelikenttä vaihtuu jokaisella kierroksella. Samalla ohjattava auto muuttuu veneeksi tai lentäväksi koneeksi. Vaikea sanoa kumpi on parempi.

Peli on kuitenkin nopeatempoinen ja hauska. Suosittelen erityisesti pelattavaksi yhdessä lasten/vanhempien kanssa

 

 

sonic 1

peli on perinteinen Mariokart-tyyppinen kilpa-ajopeli. pelaaja valitsee hahmon jonka menopelillä osallistuu kisaan 10 muun hahmon kanssa. Eri hahmoilla on erilaisia ominaisuuksia. Matkalla voi kulkuneuvoon hankkia erikoiskykyjä, aseita tai suojia ja käyttää niitä muita pelaajia vastaan. Näitä kykyä voi saada siis vain yhden kerrallaan, ja entinen pitää käyttää pois ennekuin saa uuden. Kierroksia on aina kolme ja matkan aikana kulkuneuvo vaihtaa muotoaan radan mukaan. Radat ovat siis autolle, veneelle ja lentokoneelle ja kaikki tietenkin käyttäytyvät hieman eri tavoin. WiiUn ohjaimen näytöltä voi seurata karttamoodissa sijoitusta jos ennättää. Harvemmin katsettaan kuitenkaan pystyy irroittamaan TV:n ruudusta sillä pelin tempo on nopea ja vauhdikas

 

Kieltämättä alkuperäistä Sonicia vaivannut sekavuus ja kaaottisuus jatkuu tässäkin ideassa. Juuri kun olit tottunut kenttään ja autoon, se vaihtuukin seuraavalla kierroksella toisenlaiseksi. Nopeus on kokoajan huimaava joten pelaamisesta ei aina ennätä nauttia. Vauhti täysillä mennään kokoajan nasta laudassa. Kentät ovat kylläkin kauniita ja erilaisia.

Peli on parhaimmillaan kaveria vastaan vaikkakin myös yksinpelissä on haastetta. Voit valita erilaisia sarjoja tai vaikka oman uran, jota seuraamalla kentät ja kisat seuraavat toisiaan. Suorittamalla niitä tarpeeksi hyvin saat tähtiä joiden avulla aukaiset lisää kenttiä. Suosittelen kuitenkin peliä moninpeli-tapahtumiin kavereiden kanssa, sillä oikeata vastustajaa vastaan ajaminen on aina hauskaa tämän tyyppisissä peleissä, jossa erikoiskyvyillä voi tehdä kiusaa.

peli on ihan kivaa kilpa-autoilua mutta ei juuri tarjoa MarioKart-pelaajalle muuta uutta kuin hieman erilaisen ohjattavuuden ja komean näköisiä kenttiä.

sonic 2

Vanhemmalta vanhemmalle.

Peli on hauska varsinkin pelattaessa yhdessä lapsen kanssa. ei sisällä arvelluttavia elementtejä ja lapsen on helppo päästä peliin sisääle myös yksinään. Valikot yksinkertaiset vaikkakin englannin kielellä.