steam peliraatipeliraati-facebook thumb crayon pysics deluxe-2thumb Dynamite Jack-3thumb wheresmywater01thumb snapshot-3

Keskimääräinen pelaaja on 37-vuotias mies – tämä on yksi syy minkä takia pelimedia keskittyy mässäilemään K-18 peleillä. Pienet nyrkkipajat tehtailevat kuitenkin hyviä lastenpelejä, joista vanhempien kannattaa olla tietoisia. Tässä arvostelussa testaamme myös huvipuiston pelilaitetta Maxflight-firmalta. Suomen kamaralla pysyy myös Crayon Physics Deluxe- ongelmanratkaisupeli. Super Mario- fanien kannattaa huomata Heidi Peren arvostelu Frogatto&Friends- pelistä.

 

Huomautettakoon tässä yhteydessä että arviointien yhteydessä oleva numero on Apple:n iPad ja iPhone-järjestelmille antama suositusikäraja, joka ei ole virallinen suomessa mutta jota kannattaa noudattaa.

 

 +4 Crayon Physics Deluxe HD (2009, Kloonigames)

Crayon Physics DeluxeCrayon on ongelmanratkaisuun perustuva fysiikkapeli suomesta. Peli voitti 2008 Independent Game Festivalin ja on saanut paljon hyväksyviä murhaduksia sitä testanneilta aikuisilta ja lapsilta. Pelin idea on piirtämällä luoda pelikentälle esineitä, jotta omena saadaan tönittyä maaliin. Yksinkertainen idea on tuottanut lasten vahaliitupiirroksia muistuttavan pelin, jota ei voi muuta kuin rakastaa.

 

 

 

+9 Dynamite Jack (2012, Hassey Enterprises, Inc. )

Dynamite JackJack jää vangiksi ja pakotetaan kaivamaan tunneleita kaivoksessa. Tämä ei kuitenkaan kelpaa hänelle vaan mies päättää  paeta apunaan taskulamppu ja iso määrä pommeja! Jackin tiellä on suuri määrä vartijoita, robotteja, lasereita, rotkoja, avainlukkoja ja jopa valoa pelkääviä luolapeikkoja.

 

 

 

+9 Frogatto and Friends (2010, Battle for Wesnoth team)

frogatto and  friends

Frogatto on sammakko joka lähtee seikkailuille. Pelin idea kuin muissakin tasohyppelyissä, selvittää pikku ongelmia ja päästä etenemään pelissä eteenpäin. Eli pienin uusin maustein oleva mikä tahansa tasohyppely. Peli on kaksiuloitteinen, niin kuin vanhaan hyvään aikaan.

 

 

 

 

 

PEGI ei arvioituMaxflight FSVC (Maxflight)

 

maxflight fscv-1Testasimme Funparkissa FSVC- simulaattoria ja pohdin että tämä kuuluu lasten peleihin hyvin selkeästi. Siis, kyseessä metallinen laatikko jossa turvaistuimet kahdelle ja joka pystyy 360 asteen käännöksiin kahdella akselilla. Amerikkalainen MaxFlight tuottaa messuille ja erilaisiin turistirysiin laitteita.

 

 

 

 

 

PEGI ei arvioituSnapshot (2009, Retro Affect)

snapshot

Robottiruttunen karkaa säilytyksestä ja hyppii tiensä läpi erilaisten tasojen keräten pisteitä ja valokuvaten erilaisia esineitä tietokonemuistiinsa. Valokuvatun esineen voi palauttaa mihin tahansa kentälle, joten laatikon valokuvaaminen tarkoittaa palasta jonka päältä ponnistaa.

 

 

 

+4 Where's My Water 1 & 2 (2009-, Disney)

Wheres-My-Water

Swampy-krokotiilin kylpyammeeseen ei tule vettä putken katkettua. Pelaajan on autettava krokotiilia kaivamalla vedelle reitti putkeen ja kerättävä bonuspisteinä kumiankkoja siinä samalla. Kakkososan kokoversiossa voi pelata kolmea muuta hahmoa: Allie, Crankyä ja Mysteeriankkaa. Disney on tuottanut peliin perustuen myös animaatiosarjaa.