steam peliraatipeliraati-facebook PEGI ei arvioitu

 

 

Mimigoksi muuttuminen ei auta

CaveStory

Päähenkilö herää söpöjen Mimigoiden luota muistinsa menettäneenä. Hän ei ole kuitenkaan ainoa Mimigojen pelastama henkilö, vaan kylästä löytyy Sue jonka perässä näyttäisi pahan tohtorin lakeijat olevan. Cave Story on kunnioitus Metroid- toimintapeleille grafiikkaa myöten - retropeli kun on tehty näyttämään mahdollisimman 16-bittiseltä. Cave Story on ilmaisena ohjelmana käännetty valtavalle määrälle erilaisia laitteita, jopa TI83/84 tieteislaskimille ja sitä on käännetty eri kieliin. Testattu Cave Story + taas on hieman paranneltu versio PC-koneille.

Pelin tiedot


Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33

Sähköposti: rami.sihvo(a)pp.inet.fi

Pelin nimi: Cave Story+ Julkaisija: Studio Pixel / Nicalis
Julkaisuvuosi: 2004-2011 Formaatti (arvosteltu): PC,
Muut formaatit: WiiWare, DsiWare, 3DS, Mac OS X, Nintendo 3DS,AmigaOS 4, AROS,MorphOS, Linux, PS3, Xbox360, PSP, GBA, Wiz,GP2X, TI-83/84 laskimet. Laji, genre: tasohyppely
Muu luokitus: sivusta kuvattu toimintaseikkailu Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: - , (ESRB: Everyone 10+)

Linkit muihin arvosteluihin:

http://animelehti.fi/arvostelut/anime/cave-story/

 

Linkit youtube-videoihin:

https://www.youtube.com/watch?v=VQpHejqlzzY Traileri


Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

 

Kuvaus: Peli on sarjakuvamaista 'arcade' toimintaa alusta loppuun. Toiminta ei ole mitenkään realistista ja se on vahvasti etäännytty retromaisuudellaan (+). Tarina lainaa monia juonielementtejä tutuista japanilaisista tasohyppelyistä ja onnistuu koukuttamaan myös varttuneempaa. Pelin tarina on rikas ja latauksia täynnä – eri henkilöillä on omia tavoitteitaan ja kaikki ei ole aivan mustavalkoista (+). Pelaaja voi myös valita muutamassa kohdassa kahdesta vaihtoehtoista kuinka toimia, joten pelillä on myös hyvä ja huono loppu riippuen edesottamuksista (+)

Kielitaito voi tulla suomalaislapsille eteen mutta ottan huomioon se että oma sukupolveni kasvoi näiden kanssa sainoisin että suositusikäraja ei missään nimessä ole ainakaan enempää kuin amerikkalaisten antama ikäraja.

http://fi.wikipedia.org/wiki/D%C5%8Dkutsu_monogatari

thumb cavestory-1thumb cavestory-2thumb cavestory-3thumb cavestory-4thumb cavestory-5

 

Ladattava lisäsisältö (++)

 

++ Cave Story on ladattavissa ilmaiseksi: http://www.cavestory.org/downloads_game.php . Peliin löytyy erilaisia käännöksiä ja muita ohjelmamuokkauksia. (++).