peliraati-facebooksteam peliraati

PEGI ei arvioitu

 

 

 

On vuosi kahdeksan viis...”

 ultionus

Avaruustyttö Serena S saa osakseen naureskelua Naamakirjassa ja lähtee jumppatrikoissaan kostoretkelle! Peli on suora kopio – tai sanotaanko kiltisti 'uusioversio - vuoden 1987 Phantis/Game Over II-pelistä. Kyseistä peliä on pelattu aikoinaan Commodore 64, MSX sekä Specturm-kotikoneilla. Peli on liskolla ratsastuskohtausta myöten uskollinen alkuperäiselle lähteelle. Peli on osa retropelien aaltoa ja Phantiksen suosion takia uuden pelin ilmestyminen on huomattu etenkin Espaniassa.

 Pelin tiedot


Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33

Sähköposti: rami.sihvo(a)pp.inet.fi

Pelin nimi: Ultionus – Tale of Petty Revenge Julkaisija:  Last Dimension
Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): PC
Muut formaatit: Mac, Linux Laji, genre: räiskintä
Muu luokitus: toiminta Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: -

Linkit muihin arvosteluihin:

http://mashthosebuttons.com/review/ultionus-a-tale-of-petty-revenge-review/

Linkit youtube-videoihin:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N5wtmo0JquE


Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

 ultionus-3

Kuvaus: Sivusta kuvattua epärealistista ja yliampuvaa arcade-toimintaa.

 Tälläisiä tuli pelattua 80-luvulla – sinänsä oikein mukiinmenevä peli ja hauska pelata, totta kai. Myös omistautuminen toimittamaan lähteelle uskollinen retropeli herättää ihailua. Kaikki on kasaria musiikkia myöten! Sinänsä ainoa mikä mietityttää on pelin julkaisulle valittu ajankohta, koska se saa miettimään onko avaruustytön kostoretki kommenttipuheenvuoro oikealle ilmiölle – nimittäin nörttityttöjen sorsimiselle nettipeleissä?

 ultionus-1ultionus-2ultionus-4

Peli eroaa myös aiheensa puolesta alkuperäisestä pelistä, jossa paha noita oli kaapannut poikaystävän – nyt tarkoitus on ampua tiensä läpi vastustajista jotta voi potkaista miessikaa palleille. No, pelin opetus on että älä häiriköi tyttöjä Facebookissa.

 

Pelin eettisyys ja arvot: (+/-)

 

- Epäselvä poliittinen viesti.

+/- Peli on helposti luokiteltu parodiaksi, koska siltä 'kasarimaisuus' nykypäivänä vaikuttaa. Tekijä mainitsee yhden suosikkipeleistään olevan Astro Marine Corps – niin on miehet osattu esineellistää jo silloin samaan tapaan kuin naiset. Eikä se itävaltalainen bodari, josta tuli senaattori paljon auttanut asiaa.

+ Peli on kuitenkin hyvin uskottava aikamatka menneisyyteen, ja se osoittaa että samalla tavalla vähäpukeisilla naisilla myydään vieläkin pelejä teinipojille.

 

phantisphantis aloitusruutu

English summary

 

Ultinous is pretty much straight clone (or shall we say 'remake') of old MSX shooter Phantis. The gameplay is enjoyable in it's 90s way and the game is indeed enjoyable with it's faithful to original retro look and music. However the social context is troublesome. Phantis had evil wizard as archenemy but Ultinous has net troll as primus motor of the plot which kind of makes things awkward. The social message of game is unclear because trolling of gamer girls is fact rather than fiction. Political climate aside, to be truthful the message of game is 'don't troll spacegirls.' Anything else would mean being a total ass.