peliraati-facebooksteam peliraati4+

 

Halki, poikki ja pinoon!

jack lumber

Tässä pelissä tehdään halkoja. Ja paljon! Pelaaja samaistuu siis koomiseen puunhakkaajaan nimeltä Jack Lumber. Jack on kostoretkellä puita vastaan, koska puu koitui hänen isoäitinsä kuolemaksi. Tässä siis perussyy, miksi pelissä tehdään puista halkoja :).

 

Pelin tiedot

 

Arvioijan nimi: Aki-Matti Itkonen Arvioijan ikä: 31

Sähköposti: akimatti.itkonen( ät )gmail.com Muut arvostelijat  (ikä): Johannes (7), Jeremias (5)

Pelin nimi: Jack Lumber Julkaisija: Owlchemy Labs

Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): PC

Muut formaatit: Android, iOS, Mac Laji, genre: Indie

Muu luokitus: Toiminta Pelaajamäärä ja pelimuodot: Yksinpeli

Ikäraja ja sisältömerkinnät: - (Apple 4+)

Linkit muihin arvosteluihin:

http://www.destructoid.com/review-jack-lumber-252950.phtml

Linkit youtube-videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=ORWLBGDvDZ4

 

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

Pelin varsinainen ydin on halkojen hakkaamisessa. Tämä tapahtuu melko vauhdikkaalla tavalla: ilmaan lentelee satunnainen määrä puupöllejä (ja joskus eläimiäkin), jotka täytyy halkoa paloiksi ennen kuin ne putoavat maahan. Jackin kirves on sen verran terävää mallia, että yksi viilto pöllin pituussuuntaisesti yleensä riittää halkaisemaan sen. Mitä pidemmälle pelissä mennään sitä erikoisempia puita ilmassa lentää. Varsinainen halkaisu tehdään painamalla hiiren vasenta nappia kun puut lentävät esille, jolloin aika hidastuu. Nappia pohjassa pitämällä täytyy piirtää yhtenäinen viiva jokaisen pöllin lävitse mahdollisimman nopeasti. Myöhemmin hommaa pystyy helpottamaan heittelemällä ilmaan siirappipulloja, jotka jollain ihmekeinoilla liimaavat puut ilmaan jolloin halkominen onnistuu vaivatta.

jack lumber-1jack lumber-2

Peli on kuvattu kuin katselisi jonkinlaista lasten piirrettyä telkkarisarjaa (+). Hakkuualueilta pelastetut eläimet kansoittavat pikkuhiljaa Jackin mökkiä ja näyttävät söpöiltä (+). Kaikki on muutenkin melko viattoman oloista, ainoastaan Jackin vihainen suhtautuminen puihin on ylivedetyn överiä (+/-)..

Suosittelen yli viisivuotiaille  -

Meidän viisivuotiaalle peli oli vielä aika vaikea, hiirellä oli varsinkin aluksi hankalaa vetää viivoja tarpeeksi tasaisesti ja suoraan puiden läpi. Harjoittelu kuitenkin auttoi siihen, ja kaikkia kenttiä pääsee pelaamaan myös uudestaan missä vaiheessa tahansa (+) jos uusimmat kentät tuntuvat liian vaikeilta. Seitsenvuotiaalta Johannekselta homma sujuikin jo paljon helpommin, vaikka oli peli silti haasteellinen. Molemmat kokivat pelin kuvauksen hauskaksi ja eläinten tökkiminen mökissäkin viihdytti aikansa.

 

Pelissä ei esitetä tukkijätkäelämään yleensä liitettäviä negatiivisia osa-alueita kuten päihteitä, kiroilua tai tupakoimista (+).