peliraati-facebook
steam peliraati7

 

 

 Smaug-simulaattori!

HOARD

Lohikäärmeethän ovat pohjattoman ahneita olioita? Kääpiövuori valloitetaan vain siksi että voi levätä kultakasan päällä kuin Roope-Ankka. Hoard asettaa pelaajan nuoren loharin rooliin – kulta kun pitää hankkia vaivalla ennen kuin voi asettua sen päälle vahtimaan sitä kateellisena.

Pelin tiedot

Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33

Sähköposti: rami.sihvo(t)pp.inet.fi Muut arvostelijat: -

Pelin nimi: HOARD Julkaisija: Big Sandwich Games Inc
Julkaisuvuosi: 2010 Formaatti (arvosteltu): PC
Muut formaatit: PSP,PS3, PSN, Mac Laji, genre: Toimintapeli
Muu luokitus: Moninpeli Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli tietokonepelaajia vastaan tai moninpeli verkossa
Ikäraja ja sisältömerkinnät: PEGI 7 (ESRB: Everyone)

Linkit muihin arvosteluihin:

http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/ole-lohikaarme-ja-pelaa-hoardia-ryosta-kaikki-polta-loput

 

Linkit youtube-videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=t4OoIuztUJg traileri

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ca2-riOgdO0

 


Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

 

Kuvaus (kuvaohjelmatermein): Etäännytettyjä väkivaltaviitteitä fantasiakontekstissa.

HOARD-1HOARD-2

Peli on oikein hauska kisailupeli, eli sopii verkkopelaamiseen hyvin. Peliä voi pelata yksinkin, mutta pidemmän päälle se voi puuduttaa. Yksinpeli sopiikin oman strategian hiomiseen ja pelin opetteluun, mutta pelin ehdoton suola on moninpeli, joten suosittelen toiminnannäilkäisille, isoille ja pienille.

HOARD-3HOARD-4

Pelin eettisyys ja arvot&roolimallit: (+/-)

 

- No, peli on ”ryöstä ja polta”-tyyppiä.

+ Toimintapelin kaavaa rikotaan liittämällä peliin mukaan pidempää strategista ajattelua, taktiikat pitää kehittää ja kaupunkien sekä farmien lihoa ennen kuin ne kannattaa ryöstää (tämän pelattuani ymmärrän että Smaug odotti kääpiöiden keräävän vain tarpeeksi hilloa ennen kuin ryösti Ereborin). Samaan hengenvetoon pitää todeta että kaupunkien tavernoista lähtee rosvoja ryöstämään omaa kulta-aarretta (ja voivat muutkin liskot käydä vieraisilla), joten helppoa rikastuminen ei ole. Peli on hyvin tasapainotettu ja toimii kuin junan vessa.

+ Peli sijoittuu satumaailmaan ja pyrkii pehmentämään toimintaa värikkällä grafiikalla. Se on siis suunnattu lapsille, ja hyvä niin.

 

 

Tunteiden herättäminen (+/-)

 

+ Kivaa porukassa

- Tylsää yksin. Esim. Steamin kautta ei tahdo löytää avointa peliseuraa.

? Vain neljä pelaajaa...

 

Väkivaltaisuus (+/-)

 

 +/- Pelin väkivalta on ”+7 tasoa” eli pelin aihe on niin kaukana todellisuudesta että tilanteeseen ei oikein voi samaistua. Kylät poltellaan sen kummemin ajattelematta. Eihän se ole moraalista, mutta eipä moni muukaan asia ole - kuten vastaan tulevien sienien päälle hyppiminen?

 

Seksistisyys ()

 

- Prinsessat pitää ryöstää, jotta näistä saadaan lunnaat. Ritarit yrittävät tietenkin pelastaa näitä ja sydämiä nousee ilmaan jos ritari onnistuu. Pelimekaniikkana ihan ok ja varmaan sopii kohdeyleisölle – trooppina taas kyseessä on puhkikulutettu idea.

 

Ladattava lisäsisältö ()

 

 + Peliin on saatavilla ulkoasupäivitystä ja lisää materiaalia. Useimmat uudet versiot (kuten Humble Bundlen myymä) sisältävät kaikki lisäjutut peliin, joten ainoastaan todella vanhan version omistajan pitää lisäominaisuudet ostaa.