Skandinaavisia kansantarinoita
Kotitontut ja muut goblinit ovat tässä ruotsalaisessa seikkailupelissä pääosissa. Päähenkilö on outo mitätön otus, joka kömpii haudan alta luolastaan ihmettelemään maailmaa. Seikkailun kuluessa tavataan kaikki näkistä kotitonttuihin – eksytään vuorenkuninkaan luolaan ja tavataan ylipäätään melkein kaikki muutkin
kansansatujen otukset. Pelin taiteeseen on otettu vaikutteita John Bauerin tuotannosta. Grafiikka on synkkää mutta kauhupelistä ei ole kyse. Peli on voittanut Swedish Game Concept Challenge-kilpailun 2012.
Pelin tiedot
Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33
Sähköposti: rami.sihvo(ät)pp.inet.fi
Pelin nimi: Oknytt Julkaisija: Nemoria
Julkaisuvuosi: 2012 Formaatti (arvosteltu): PC
Muut formaatit: Laji, genre: seikkailu
Muu luokitus: kansantarina, visuaalinovelli Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: -
Linkit muihin arvosteluihin:
http://jayisgames.com/archives/2013/07/oknytt.php
http://level7.nu/spel/spel.php?id=7091&show=text&aid=219515
Linkit youtube-videoihin:
http://www.gametrailers.com/videos/0txp7w/oknytt-swedish-folklore-gameplay-trailer
Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?
Kuvaus: Synkähköä sarjakuvamaista kuvausta.
Päähenkilö on Oknytissä varmasti historian hellyyttävin. Itse päähenkilö on siilimäinen otus joka on vasta herännyt olemassaoloon. Peli on varmasti harvinainen myös siinä suhteessa että päähenkilötä kuvataan mitättömäksi. Peli eteneekin auttamalla muita olentoja, ottamalla seikkailupelien normaaliin tapaan kaikki ylimääräiset tavarat taskuihin ja vaihtamalla esineitä.
Peli toimii logiikalla 'tontut ovat tosia.' Kulttuurihistoriallisesti oli mukava virkistää omaa muistia ja nautin siitä että eri hahmojen luonteet erottuivat selkeästi, esimerkiksi Näkki on itsekäs ja kateellinen.
Periaatteessa tämä sopisi koulutyöhön varmasti oikein hyvin, tosin ruotsinkielistä versiota pelistä ei ole joten ruotsinkielen opiskeluun ei välttämättä pelistä tule kimmokkeita (peli on tekstitetty ja narratoitu englanniksi), mutta englannin ja historian opiskelun kannalta peli toimisi lähtökohtana aineelle todella hyvin.