peliraati-facebookikarajat-fi

9+ 

Boom Beach - Saarivaltakunta verkossa

boom beach 1

Suomalaisen pelitalo Supercellin uusin tuotos Boom Beach näyttää hyvältä ja koukuttaa mukavasti.Peli on tällä hetkellä ladattavissa vain App Storen kautta (iPhone, iPad ja iPod Touch) , mutta tulee ilmeisesti tarjolle myöhemmin myös android -laitteisiin. Peli itsessään on ilmainen, mutta mikromaksut alkavat houkuttaa pelaajaa jo parin pelipäivän jälkeen. Juoni on tuttu mobiilipelien maailmasta varsinkin pelaajille, jotka ovat tutustuneet Supercellin aiempiin peleihin Clash of Clans ja Hay Day. Pelissä omistetaan saari, johon rakennetaan ja kehitetään omaa resurssivaltakuntaa.  Varastot täytetään kullalla, puulla, kivellä ja raudalla. Saaren puolustusta sekä omia hyökkäysjoukkoja kehitetään näiden materiaalien avulla paremmiksi, ja pelin edetessä sekä aseiden että joukkojen monipuolisuus kasvaa.

 

Pelin tiedot

 

Arvioijan nimi: Teemu Lämsä

Arvioijan ikä: 38v

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pelin nimi: Boom Beach

Julkaisija: Supercell

Julkaisuvuosi: 2014

Formaatti (arvosteltu): iPhone 4

Muut formaatit: iPod Touch, iPad

Laji, genre: taistelu, strategia

Muu luokitus: Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli

Ikäraja ja sisältömerkinnät:  Apple 9+, vähän tai lievää sarjakuva- tai fantasiaväkivaltaa

Linkit muihin arvosteluihin:

http://mobiili.fi/2014/03/27/nyt-se-on-taalla-supercellin-uusi-boom-beach-peli-ladattavissa-iphonelle-ja-ipadille/

Linkit youtube-videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=uKDWQwAtjFE

 

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

 

boom beach-1

 

Pelin juoni on yksinkertaisuudessaan hyökkää - puolusta - kehity. Oman saaren kehittämisen lisäksi resursseja voi haalia hyökkäilemällä toisiin saariin. Osa niistä on muiden pelaajien saaria, osa botteja eli peliin tehtyjä passiivisia vastuksia. Lisäksi juonta ja jatkuvuutta peliin tuo “Evil Blackguard” -niminen vastustaja, joka haluaa kylvää tuhoa pelaajan reviirillä tavalla ja toisella. Voittamalla hyökkäystaistelun vapautat samalla saarella Blackguardin vankina olleet alkuperäisasukkaat, ja kiitokseksi tästä he aloittavat laivaamaan saarellesi resursseja säännöllisin väliajoin. Muiden pelaajien kanssa ei voi olla missään kontaktissa, joten pelin ympärille kehittyvää yhteisöllisyyttä valo- ja varjopuolineen ei Boom Beachin kautta tule.

 

Koukuttavuus peliin tulee vääjäämättömästä kokemuksen/kärsivällisyyden/resurssinaksuttelun/timanttien tuomasta pelin eteenpäin menemisestä. Pelissä et voi hävitä tai tuhoutua kokonaan, ainoastaan lopettaa pelaamisen mikäli kiinnostus lopahtaa. Todellista häviämisen uhkaa ei siis ole. Pelin visuaalisuus on viety HD-tasolle, ja varsinkin hyökkäysten (tai oman saaren puolustustaistelun) katselemisessa jouhevuus ja yksityiskohdat ovat nautittavaa katsottavaa.

boom beach 3boom beach 4

Pelin väkivalta koostuu lähinnä rakennusten ja aseiden räjähdyksistä. Sotilaiden saadessa kuolettavan osuman, he häipyvät puffina ilmaan. IPhonella pelatessa yhteenotot muistuttavat enemmän muurahaislegioonan marssia kuin tulitaistelua.

 

Pelin ilmaisuus on asia jonka kanssa kannattaa tehdä säännöt selviksi, jos vanhempien tileillä tai luottotiedoilla pelataan. Oikea valuutta astuu kuvaan mukaan, kun kärsimättömyys saa pelaajassa otteen. Euroilla voit ostaa peliin timantteja, joiden avulla kaiken kehittämisen voi tehdä nopeammin. Timantteja löytyy “kartalta” toki päivittäin ilmaiseksikin, mutta niiden tuoma apu on minimaalinen mikromaksulla helähtävään timanttikasaan verrattuna. Pienin mikromaksu on 4,99€, ja suurimman arkullisen timantteja voi kerralla ostaa 89,99€:n hintaan. Vanhemman kannattaa tästä syystä pitää pelin sisäiset luottokorttiostot omassa harkinnassa, ettei mikromaksuista tule makrolaskuja. Mitä enemmän ja useammin olet pelissä sisällä, sen nopeammin saat kehitystä aikaan. Pärjääminen on kivaa. Oma noin kuukauden kestänyt pelijaksoni on vienyt minut tasolle 20 ilman taloudellista panostusta, mutta aikaa tämä on vienyt päivittäin yhdestä kahteen tuntiin. Tänä aikana olen törmännyt useampaan lapseen ja nuoreen, joiden olen kuullut ja nähnyt naputtelevan tätä peliä lähes tunneittain. Omat työpaikkaruokailut ja palaverien odottelut ovat saaneet uuden sisällön “mä vaan nopeasti hyökkään yhteen saareen” -tyyppisestä toiminnasta, ja uskon muilla peliin uppoutuneilla käyvän samoin välitunneilla ja bussimatkoilla. Kokonaisuutena Boom Beach on kuitenkin varsin harmitonta ajanvietettä.