PEGI ei arvioitu keltainen logopeliraati-facebookikarajat-fi

 

 

Filosofista roolipeliä

Spacefuneral

RPG-Maker ohjelmalla voi tehdä helposti vanhojen japanilaisten roolipelien tyyppisiä tuotoksia. Space Funeral on nettipelijamien tuotos, taidepeli jonka kuvaaminen sanalla 'outo' on sen aliarvioimista. Lyhyesti: Philip ja Leg Horse lähtevät seikkailuun etsiäkseen muotojen kaupunkia, joka voi muuttaa maailman. Matkalla vastaan tulee kaikenlaisia otuksia ghouleista suoritareihin.

 

 

Pelin tiedot

 

 

Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 34

Sähköposti: rami.sihvo(at)pp.inet.fi Muut arvostelijat  (ikä):
Pelin nimi: Space Funeral Julkaisija/Kehittäjä: Indie Jolt/ thecatamites
Julkaisuvuosi: 2010 Formaatti (arvosteltu): PC
Muut formaatit: Flash Laji, genre: Seikkailu
Muu luokitus: indie, taidepeli Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: -

 

Linkit muihin arvosteluihin:

http://killscreendaily.com/articles/review-space-funeral/

Linkit youtube-videoihin:

https://www.youtube.com/watch?v=J2sEc_i5Ils peliä

  

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

 Spacefuneral-2

Kuvaus: Verta

 

Peli vie makaaberiyyden äärimmäisyyteen. Kaikkialla on verta, irtoraajoja ja vastustajilta kerätään verta. Näyttäisi siltä kuin koko todellisuus olisi haistattanut pitkät kaikenlaiselle järjelle. Musiikki on japanilaista noise-rockia ja grafiikka kuin paintbrushilla piirretty. Pelin tarina on myös loppuun perustuva:

Se mikä Space Funeralista jää mieleen ensimmäisenä on sotkuisuus, ja tätä pelissä riittää. Tämä on myös selkeästi pelin suunnittelun kannalta harkittua pelin tähdätessä koko maailman korruptoitumisen korjaamiseen.

Peli on tehty RPG- Makerilla millä on paljon eritasoisia pelejä viattomista aikuisviihteeseen. Tässä yhteydessä pelaajalta vaaditaan hieman filosofista suhtautumista, koska kaikkein huonoin idea olisi pelin jättäminen kesken. Toisaalta, perheen pienimmät saattavat saada painajaisia.

Spacefuneral-1Spacefuneral-3

Spacefuneral-6Spacefuneral-4

 

 

 

 

Keskustelunaiheita pelin tiimoilta

 

-Mikä on taidepeli?

-Mitä pelintekijä on halunnut kertoa tällä pelillä

-Mitä muotojen kaupungissa voisi olla sinun mielestäsi?

-Kuinka hämärä peli on mielestäsi 1-10 asteikolla?

 

Pelin eettisyys ja arvot: (+)

 

+++ Pelin keskeinen idea muotojen kaupungista on neoplatonininen. Mutta mitä jos täydellinen ei olisikaan täydellinen? Tässä mielessä Philipin ja Jalkahevosen matka Muotojen kaupunkiin muistuttaa vähän temppelin puhdistamista. Totta kai pelissä on myös muita trooppeja kuten peleissäkin palgioitu Joseph Conradin Heart of Darkness-kirjan kuvaama matka yläjuoksulle tai Dante Alighierin kiertomatka tuonelaan.  Space Funeral on pelillinen esimerkki ikonoklastisuudesta. Ihmisen ei kuulu koskea siihen mikä on täydellistä, koska hän pilaisi senkin! Tämä ajatus on sikäli tärkeä että post-postmoderni kulttuuri pyrkii hajottamaan kaikki rakenteet ja rakentamaan ne uudelleen, ja itse näen Space Funeralin hyvin konkreettisena postmodernin ajattelun kritiikkinä.

Spacefuneral-7

Ja tämä on vain esimerkki siitä kuinka konkreettisesti, ja syvällisesti filosofisia asioita voidaan peleissä käsitellä. Vaikka pelin ulkonakö onkin karsea, jos totuus sanotaan.

 

- Lisäksi täytyy lisätä että minun silmiini grafiikka sattui, siis ihan fyysisesti.

 

 

Peli on ladattavissa: http://gamejolt.com/games/rpg/space-funeral/3492/