Plants vs. Zombies, Plants vs. Zombies 2, Plants vs. Zombies Garden Warfare ja Plants vs. Zombies Garden Warfare 2

Plants vs. Zombies on PopCap Gamesin kehittämä ja julkaisema tornipuolustuspeli, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Vuonna 2013 pelille julkaistiin jatko-osa Plants vs. Zombies 2: It's About Time ja vuonna 2014 jatko-osa "Plants vs Zombies Garden Warfare". Uusimmat versiot ovat "Plants vs. Zombies 2" ja "Plants vs Zombies Garden Warfare", jotka ovat vieneet pelisarjan FPS-pelien suuntaan. 

Alkuperäisessä pelissä pelaajan tehtävänä on torjua zombilauman hyökkäys istuttamalla erilaisia kasveja. Pelialue on rajattu viiteen tai kuuteen (alussa 1-3) kaistaleeseen, joita pitkin zombit kävelevät kohti pelaajan taloa. Istutettavilla kasveilla on erilaisia hyökkäys- ja puolustusominaisuuksia, kuten herneiden sylkemistä tai hidasteena toimimista. Kussakin erässä käytettävät kasvit valitaan erän alussa, ja pelin aikana kerätään auringonvalopisteitä jotka mahdollistavat kasvien istutuksen. Myös zombeilla on erilaisia ominaisuuksia: normaalit zombiet ovat erittäin hitaita, mutta jotkut ovat suojautuneet iskuilta tai ovat aseistautuneet.

Mikäli zombiet pääsevät taloon, peli loppuu. Viimeisenä suojakeinona pelaajalla on ruohonleikkureita, jotka tuhoavat kaikki kaistaleella olevat zombit, mutta niitä voi käyttää vain kerran kaistaletta kohti. Pelialueet muuttuvat kun pelissä edistytään. Peleissä voi avata Almanakan (kirja jossa on tietoa Zombeista ja Kasveista), kaupan, puutarhan ja uusia minipelejä. Puutarhaan voi ostaa viisaudenpuun joka kertoo salaisuuksia.

Warfaressa on siirrytty kolmeuloitteiseen maailmaan. Kakkonen jatkaa vanhalla palkitulla linjalla (yli 30 Game of Year palkintoa)

Kuten rakkaan monesti palkitun alkuperäisen, Plants vs Zombies 2:n pelaaminen ei koskaan pysähdy - tulee uusia tuoreita kasveja ja uusia käänteitä. Ei ole väliä miten pelata, pelattavuus perustuu jännitteeseen pelisuunnitelmasi ja sen, että sinun lähes mahdotonta saada tarpeeksi aurinkoa tai tilaa toteuttaa suunnitelmaasi. Kun asiat menee poikkeuksetta pieleen, hauskaa voi pitää muokkaamisella sopeutumisella kolhiintunut mutta voittajana. Se on erinomainen - jopa liian turvallisesti tehty - jatko-osa, ja niin kauniisti toteutettu kuin se uppouttaa pelaamiseen

Vaikka mobiiliversio oon ilmainen, niin peli sisältää mikromaksuja. Suosituimmat mikromaksut:

  1. Coin Pack 10000 $4.99
  2. Coin Pack 20000 $9.99
  3. Coin Pack 5000 $2.99
  4. Plant - Snow Pea $3.99
  5. Gem Pack 110 $9.99
  6. Plant - Jalapeno $2.99
  7. Plant - Torchwood $3.99
  8. Upgrade - Bonus Seed Slot $3.99
  9. Gem Pack 50 $4.99
  10. Plant - Power Lily $2.99

Näistä kooostuu äkkiä iso summa pelatessa.