Pitkä Zelda-pelisarja ovat olleet pelien eliittiä. The Legend of Zelda: Breath of the Wild on pelisarjan uusin peli. Peli sulkaistiin Nintendon Wii U ja uudelle Switch konsoleille 3.3.2017.

Viralliset sivut: http://www.zelda.com/breath-of-the-wild/

zelda

The Legend of Zelda: Breath of the Wild eli BotW on ensimmäinen nk open world eli avoimen maailman Zelda-peli. Open world tarkoittaa, että pelaaja saa mennä minne haluaa vaikka suoraan päätä vihollisen kimppuun. Peli kuitenkin antaa pelaajalle neuvoja, mitä täytyisi tehdä päästäkseen pelitarinassa etenemään. Mielestäni tämä on hyvä. Pelikokemuksesta saa aidomman tuntuisen kun pystyt menemään minne haluat aivan kuin oikeassa elämässä. Kuitenkin on hyvä, että peli tarjoaa neuvoja sillä muuten peli voisi käydä äkkiä turhauttavaksi kun ei pääse etenemään tarinassa.

Pelin tarina on loistava. Nopeasti selitettynä ilman suurempia juonipaljastuksia se menee näin: Link (hahmo millä pelaat) herää luolasta muistinsa menettäneenä ja epäröimättä lähtee matkalle pelastaakseen Hyrulen valtakunnan ja prinsessa Zeldan pahuuden voimilta. Tarina on yllättävän koukuttava vaikka eteneenkin etanan vauhtia sillä avoimessa pelimaailmassa on niin paljon tutkittavaa.

Pelimaailma on luomoavan hieno. Peliä ei ole turhaan kehuttu grafiikoistaan. Piirrosjälki ja muu grafiikka on upeaa. Auringon lasku yhdistettynä musiikkiin luo täydellisen illuusion siitä, että olisit oikeasti pelissä. Maassa löytyy vaikka minkälaisia alueita sillä maa on erittäin suuri ja monipuolinen. Yhdessä paikassa voi olla hyytävän kylmä taas toisessa paikassa laava ja roihuavia liekkejä. Jossain on aavikko ja toisaalla suuri vesialue. Pelin muusiikit ovat hyviä. Vaikkakin monen mielestä ne ovat hieman ”epäzeldamaiset”, mutta minusta se ei ole kovin huono asia.

Peli maksaa 60€ + (jos haluat lisäosan) 20€. Pelitunnit vaihtelevat paljon pelaajasta riippuen, mutta noin 100-200 tuntia saat pelistä irti.

Kaiken kaikkiaan Zelda: Breath of the Wild musiikkeineen, juonineen ja grafiikkoineen on upea luomus. Sitä on kehuttu  vuoden 2017 parhaaksi peliksi ja luokiteltu jopa kaikkien aikojen parhaitten pelien joukkoon.  Omasta mielestä peli on ansainnut kehut ja antaisin pelille täydet 10/10 pistettä.

12 Peli soveltuu yli 12-vuotiaille animaatiomaisen, ei realistisen näköisen väkivallan vuoksi.

pegi violence