PEGI ei arvioitu

 

steam peliraati

peliraati-facebook

 

 

 Hyytävää kauhua absoluuttisessa nollapisteessä

stasis

Halpamatkoihin ei kannata luottaa - päähenkilö John Maracheck herää Neptunuksen kiertoradalla olleesta aluksesta. Titaniin oli tarkoitus päästä ja nyt vaimo ja poika ovat hukassa. Viereisessä staasikammiossa on luuranko ja paikka näyttää nähneen parhaat päivänsä. Mitä salaisuuksia alus pitääkään sisällään?

Pelin tiedot


Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33

Sähköposti: rami.sihvo(a)pp.inet.fi  

Pelin nimi: Stasis alpha Julkaisija: Christopher Bischoff
Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): PC
Muut formaatit: Laji, genre: seikkailu
Muu luokitus: isometrinen Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: -

Linkit muihin arvosteluihin:

http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/stasis-isometrista-avaruusahdistusta

 

Linkit youtube-videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=XdSeRM8vs24 traileri


Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

 

Kuvaus: Pelissä on voimakkaita äkillisiä äänitehosteita sekä pitkällistä piinaavaa uhkaa. Myös yksittäisiä makaabereja kohtauksia on, mutta peli grafiikka on etäännytetty kaukana olevalla linnunsilmäperspektiivillä.

 

Vaikka peli on ilmaisessa alpha-vaiheessa vie se mukanaan. Eteneminen tapahtuu retrohenkisesti esipiirretyssä ympäristössä – esimerkiksi aikaisemmin arvosteltu Planescape Torment oli tälläisestä pelistä esimerkki. Sen verran pitkällistä piinaa peli tarjoilee että pienten lasten nähden ei peliä kannata pelata. Kyseessä on siis tyylikäs peli vanhemmille nuorille (ja aikuisille), jotka ovat kauhuseikkailujen ystäviä.

stasis-1

 

Pelin eettisyys ja arvot: (+/-)

 

(+). Hänen motiivinsa on löytää perheensä – pelin alussa esitetään Andre Mauroisin lainaus ”Ilman perhettä, mies on yksin kylmässä maailmassa” (vapaa käännös) (+) Itse pidin siitä että päähenkilö ei ollut mikään ”avaruusmariini” tai muu tehomyyrä. Pelin tyyli on alkuruuduista lähtien avaruuskauhua Alienin ja Pandorumin tyyliin.

(-) Pian selviää että aluksella on tehty julmia ihmiskokeita – periaatteessa joku vähemmän perinteinen lähtökohta olisi ollut ehkä parempi, mutta tämä on 'toimiva' juonen koukku saada viattomia henkilöitä paikkaan jossa niitä ei kuuluisi olla.

stasis-2

 

Ladattava lisäsisältö (+)

 

+Pelin ilmainen alpha on ladattavissa: http://www.stasisgame.com/ ja kannattaa muistaa tsekata jos pelin ryhmärahoitusprojektissa olisi vielä aikaa jäljellä:

http://www.kickstarter.com/projects/bischoff/stasis-2d-isometric-scifi-horror-adventure-game