PEGI ei arvioitu

steam peliraati

peliraati-facebook 

 

 

International Space Service System

VCD

Mitä tapahtuu sen jälkeen kun räiskintäpelin sankari on ampunut kaikki mutantit seinille? No paikalle tulee tietysti siivoaja siistimään paikat, polttamaan ruumiit ja täyttämään lääkintäpakkaukset! Viscreal Cleanup Detail todellinen kunnianosoitus siivoajille – peli tuo nimittäin piilotyön suoraan esille. Verta ja suolenpätkiä säästelemättä.

Pelin tiedot

Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 33

Sähköposti: rami.sihvo(a)pp.inet.fi

Pelin nimi: Visceral Cleanup Detail alpha Julkaisija: Runestorm
Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): PC
Muut formaatit: - Laji, genre: siivouspeli (ihan oikeasti!)
Muu luokitus: Silmistä kuvattu, kauhuselviytyminen Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli, monen siivoajan peli netissä.
Ikäraja ja sisältömerkinnät: -

Linkit muihin arvosteluihin:

http://www.joystiq.com/2013/07/11/viscera-cleanup-detail-is-the-next-ridiculous-game-youll-have-t/

http://www.pelaajalehti.com/uutiset/koe-verisen-tapporeissusi-sotkuiset-seuraukset-shadow-warriorin-ilmaisessa-lisaseikkailussa

Linkit youtube-videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=Yq8Ghej--8A Alpha peliä


Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

Kuvaus: Makaaberiä kuvausta ja avoimia väkivaltaviitteitä. Väkivaltaviitteisiin liittyvää ahdistavuutta.

vcd-1

VCD on aika hyvä esimerkki siitä mitä mielikuvituksella ja kaupallisella Unreal Developement Kit-pohjalla saa aikaiseksi? Ideahan on täysin harmiton, paikka pitää puhdistaa verestä, ruumiikappaleista ja hylsyistä. Peli on makaaberi, mutta pelaaja joutuu ajattelemaan paljon miten hoitaa siivouksen? Moppi menee pian likaiseksi ja pesuvesi pitää vaihtaa – pelissä on samoja asioita mitä tosielämässäkin pitää ottaa huomioon – itse olen ollut useamman vuoden ISS-siivouspalvelussa joten siellä opitut taidot olivat hyödyksi pelissä. Peli on alpha-vaiheessa eli ei vielä valmis ja vaikeusaste on melkoisen korkea – pelaaja saa hyvin, hyvin, hyvin tarkkaan kuurata kaikki paikat että saa edes välttävän arvosanan (eli tältä osin hyvin realistinen siivouspeli!)

Ensimmäisessä tehtävässä on heti jopa hyvin klassisia piilopaikkoja roiskeille joten siivoamiseen menee lopulta yllättävän paljon aikaa. Lopuksi voi työnsä tuloksista olla iloinen – sotkeminen on kivaa, mutta niin on myös asioiden pistäminen järjestykseen. Esimerkiksi Tetris olisi tappavan tylsä peli, jos se ei vetoaisi ihmisen luontaiseen viettiin järjestellä asioita!

 

Kelle VCD sitten sopii? Sanotaan nyt niin että ei ainakaan heikkohermoisille!

vcd-2vcd-3vcd-4vcd-5vcd-6

 

 

 

 

 

 

 

Ladattava lisäsisältö ()

 

o Viscera Cleanup Detail: Shadow Warrior on Shadow Warrior-peliin perustuva itsenäinen siivouspeli Shadow Warriorin hankkineille - siinä pelaaja pääsee siivoamaan ninjan paloittelemat Yakuzat.