18
peliraati-facebooksteam_peliraati

 Antikristus siivoaa huoneensa ja vie roskat

Lucius video game cover

Koska joulu on ollut myös perinteisesti taikauskoista aikaa esittelemme peliraadissa suomalaisen kauhupelin; Shiver-games on ilmeisesti katsonut hieman liika kauhuelokuvia, sillä Lucius pelissä Omen-elokuvista reväisty päähenkilö on tällä kertaa ihan rehellisesti saatanan poika, jonka tehtävä on murhata verisesti perheensä ja palvelusväki. Kuten elokuvissa, pelissä ei oikean kristinuskon kanssa olekaan sitten mitään yhteistä, no vähän ristit voivat poppakonsteja haitata.

Pelin tiedot

Arvioijan nimi: Rami Sihvo Arvioijan ikä: 32
Sähköposti: rami.sihvo(at)pp.inet.fi 
Pelin nimi: Lucius Julkaisija: Shiver Games
Julkaisuvuosi: 2012 Formaatti (arvosteltu): pc (steam)
Muut formaatit: - Laji, genre: seikkailu
Muu luokitus: kauhu Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli
Ikäraja ja sisältömerkinnät: PEGI 18, väkivalta
Linkit muihin arvosteluihin:
http://www.gamespot.com/lucius/reviews/lucius-review-6398995/

Linkit youtube-videoihin:
http://www.youtube.com/watch?v=XKDnshdvz7Y

Mitä vanhempien tulisi tietää tästä pelistä?

Pelistä on hieman hankala loukkaantua, se on niin ö-luokan elokuvamainen kuin voi olla. Pelissä siis seikkaillaan ympäri taloa etsien esineitä, tehden kotitöitä ja murhaten joka kappaleessa aina tietyn ihmisen. Jokainen henkilö kuolee vain yhdellä tietyllä tavalla (esimerkiksi ruohonleikkaaja työntämällä päänsä ruohonleikkuriin), joten mikään kovin mielikuvituksellinen tai monipuolinen peli ei ole. Pelaajan pitää keksiä mikä on juuri se oikea tapa, ja tämä ei aina ole kovin looginen. Tekninen toteutus ja bugit ärsyttävät (kuten välillä suljettujen ovien läpi näkeminen – toisaalta kyseessä oli Luciuksen äiti joten ehkä sen ymmärtää?) Sen verran laihaa sisältö on että peli ei missään nimessä ole 20 euron arvoinen.

Ja vaikka peli ärsyttää enemmän kuin jännittää- tästä nyt ei ole yhtään mitään epäselvyyttä – ei alaikäisille.

Pelin eettisyys ja arvot: (--)

---- No, eiköhän pelin tarkoitus ole olla mahdollisimman yliluonnollinen ja epäeettinen? Brutaaleja 'onnettomuuksia' sattuu ja välillä joku ohjataan itsemurhaan (amerikkalaisissa peleissä ei yleensä näytetä mitä tapahtuu kun joku ampuu itseään päähän, mutta suomi ei ole amerikassa). Sitten välillä tirkistellään mm. enoa joka panee piikaa. Ainoa mitä pelissä ei ole, on kiroilu (+). Tarinaa seurataan etsivän ja senaattori-isän näkökulmasta, jotta pelaajilla olisi jotain oikeita malleja mihin samaistua (+), eli se siitä pehmeistä arvoista. No, toisaalta peli on hyvä kuvaus psykopaatista, eli kotitöitä tekemällä teeskennellään kilttiä poikaa vaikka mitään tunteita ei ole perheenväkeä kohtaan. (+)

 

lucius