Mikä avuksi kun lapsi tai nuori pelaa peliä, jolla on vaikea nimi ja jonka ideasta vanhemmalla ei ole mitään hajua?

Usein  kohdattu ongelma on että tietoa on saatavilla netissä, mutta vanhemmilla ei ole taitoja hakea sitä. Pelin nimitykset kun eivät kerro välttämättä mitään. Vaikka pelillä olisi suomennettu nimi, kannattaa silti käyttää englanninkielistä alkuperäisnimitystä, koska sillä tiedon saanti on helpompaa. Pelien nimet voivat olla yksi tai kaksiosaisia kuten ”Carmageddon” tai ”Far Cry” ja niissä voi olla järjestysnumero kuten esimerkiksi ”NHL 2008.” Tärkein tieto mitä sinun tarvitsee siis merkitä ylös on pelin vieraskielinen nimi.

www.google.fi on hakupalvelu, joka on äärimmäisen hyödyllinen. Syöttämällä pelin nimen hakukenttään google hakee verkossa julkaistuja sivuja syötettyjen sanojen pohjalta. Pelin nimen tulee olla oikein kirjoitettu ja hakuehtojen kaventamiseksi moniosaiset nimet kannattaa pistää lainausmerkkien sisään. Kuvahaku-optiolla google hakee kyseisellä nimellä merkittyjä kuvia, jotka voivat liittyä peliin  jotenkin. Sivuja ja kuvia hakiessa joutuu tietopaljouden keskeltä suodattamaan ne sivustot jotka kertovat pelistä, sillä esimerkiksi nhl-jääkiekkoliigasta löytyy varmasti paljon muita sivuja.
www.youtube.com on suosittu videopalvelu. Palvelusta löytyy paljon eri käyttäjien lähettämiä videoita. Näitä löytyy musiikkivideoista alkaen pelin ohjelmavirheitä ja pelaajien saavutuksia esitteleviin videoihin.  Videoiden otsikko kertoo mistä videossa on kyse ja itse videopätkät on usein valikoitu näyttävyyden perusteella, joten niissä saattaa olla pelissä esiintyviä videopätkiä enemmän kuin varsinaista peliä. Kyseisen pelin idea selviää kuitenkin hyvin nopeasti videoita katselemalla, sillä niitä on monista aihepiireistä, mm. ”walkthrough”-videot ovat pelaajille suunnattuja läpipeluuohjeita.
Näitä ohjeita seuraamalla kannattaa testata edellä mainittuja palveluita hakemalla harjoituksen vuoksi tietoja edellä mainituista peleistä. Jos Lontoon kieli ei ole vahvin alue kannattaa keskittyä videoihin ja kuviin, tai pyytää joku tulkkaamaan.
Peliraadin foorumi on yksi paikka keskustelulle peleistä ja siellä on mahdollista yhteistuumin pohtia löytöjä.