Suomessa 3.3.2017 myyntiin tuleva Nintendo Switch edustaa uutta ajattelua pelikonsoleissa. Se ei ole käsikonsoli, padi eikä pelikonsoli vaan niitä kaikkia kotona. Nähtäväksi jää pystyykö se kilpailemaan mobiilipelien kanssa. Niitä vastaan Nintendolla on heittää parempi grafiikka ja tehokkaampi prosessori.

 

Nintendo Switchillä voi pelata kolmella eri tavalla, kotona dockin ja television kautta, omalla näytöllä ohjaimet irrallaan ja ohjaimet näyttöön kytkettynä. Ohjaimia on kaksi ja niillä voidaan pelata yhdessä tai erillisinä ohjaimina. Näin kahden ohjaimen hankkiminen kaverin kanssa pelatessa ei ole tarpeen. Ohjaimet irti, näyttö pöydälle ja pelaamaan.

Ohjaimissa on myös liiketunnistus, joka ei tosin ole samaa luokkaa esim. Playstation 4:n tai Xbox Onen kanssa. Uutta on ohjaimissa oleva IR-kamera joka tunnistaa muotoja. Se antaa mahdollisuuden pelata vaikka paperi, kivi, sakset -peliä. Miten pelinvalmistajat osaavat tätä hyödyntää jää nähtäväksi. Nintendo Wii aloitti uudenlaisten pelien esittelyn. Peli laittoi liikkeelle. Voimme siis odottaa jotain uutta Switchinkin pelien myötä. 

Koneessa on myös verkkopelimahdolisuus. Erillisen maksullisen online-palvelun kautta pelejä voidaan pelata verkon ylitse kavereiden kanssa. Saataville tulevista peleistä riippuu miten tämä verkkopelaaminen ottaa tuulta alleen.

Toisaalta maksimissaan kahdeksan konetta voidaan liittää yhteen pelaamista varten.

Kenelle: Switchistä ei todennäköisesti ole haastajaa Playstationille tai Xboxille. Pelien määrä jo tekee tämän. Pelikonsoleita myydään nimenomaan sille alustalle tehdyillä peleillä. Nintendon siis täytyy saada pelien kehittäjät mukaan. Suurella todennäköisyydella Switch ostetaan kakkoslaitteeksi. Silloin se kuitenkin joutuu kilpailemaan mobiililaitteiden kanssa. Haluavatko asiakkaat ottaa mukaansa vielä yhden härpäkkeen puhelimien lisäksi. Toisaalta matkalla Switch toimii. Takapenkin räpätys hiljenee pelien tuoksinnassa ja mökille saavuttua kone voidaan kytkeä televisioon sadepäivien ratoksi. Jos TV puuttuun voidaan pelailla näyttö pöydällä. Monikäyttöisyys on Switchin vahvuus samoin muunneltavuus. Pelijulkaisuista kuitenkin riippuu miten haluttu laite siitä tulee. Toki Nintendolta löytyy kestosuosikkeja kuten Mario ja Zelda.

switch